چگونه دمای پردازنده کامپیوتر خود را بررسی کنید
اگر از کامپیوتر و لپ تاپ به طور دائم استفاده می کنید.نحوه کنترل دمای پردازنده بسیار درعملکرد سخت افزار شما مهم می باشد و نحوه کنترل آن نیز بسیار حیاتی می باشد.در حالی که داغ شدن پردازنده در عملکرد سیستم اختلال ایجاد نماید ما چگونه دمای پردازنده کامپیوتر خود را بررسی کنیم.با ما همراه باشید تا در ادامه راه حل های اصولی را به شما پیشنهاد نماییم و در انتهای مقاله می توانید بانظرات خود ما را در کمک به دوستانمان یاری نمایید.
برای کلیه دستگاهها اعم از لپ تاپ یا کامپیوتر با فشار دادن کلید DEL و یا F2 می توانید وارد محیط بایوس یا SETUP سخت افزاری دستگاه خود شوید.در این قسمت یک تب با نام CPU وجود دارد که عملکرد پردازنده مورد ارزیابی قرار می دهد.در این قسمت می توان نحوه عملکرد فن و دمای سی پی یو را مشاهده نمود.و عددی که روبروی دمای سی پی یو قرار دارد نشانگر دمای واقعی پردازنده شما می باشد.(خرید سی پی یو )
اگر شما می خواهید در محیط ویندوز به بررسی دمای پردازنده و عملکرد آن بپردازید می توانید از نرم افزار Core Temp کمک بگیرید این نرم افزار به ما کمک خواهد کرد تا معیارهای مختلف CPU ، از جمله مصرف برق ، سرعت و دمای آن گزارش کاملی داشته باشید.
حالا که شما به راحتی توانستید دمای CPU را مشاهده نمایید باید بدانید که بهترین و بدترین دما برای پردازنده شما چه عددی می باشد.لازم به ذکر است واحد نمایشگر دما سانتی گراد می باشد و آن عدد نیز بیانگر در همین واحد می باشد.
دقیقاً دمای امن CPU چیست
هنگامی که در حالت ویندوزو یا پس از 1دقیقه کار کردن با دستگاه هستید یا فقط نرم افزارهای اولیه را اجرا می کنید ، حرارت CPU شما در حالت ایده آل نباید بالاتر از 50 درجه سانتیگراد باشد. تحت بار سنگین ، هر نرم افزاری یا اورکلاکینگ دما باید زیر 80 درجه سانتیگراد باشد و در غیر اینصورت به احتمال فراوان سیستم شما به طور اتوماتیک دوباره راه اندازی می شود و باید به دنبال رفع خرابی و مشکلات آن باشید.در صورت رفع نشدن مشکل به احتمال بسیار زیاد پردازنده شما با آسیب جدی مواجه خواهد شد.
رفع خرابی دمای بالای سی پی یو
اولین کاری که باید انجام دهید چک کردن فن سی پی یو می باشد.فن های سی پی یو به علت وجود گرد و غبار پس از مدتی کند شده یا از کار می افتند.برای رفع این مشکل باید ابتدا گرد و خاک را از روی فن حذف نماییم. برای این کار می توانید از دمنده های باد کمک بگیرید.در صورت درست نشدن فن با این کار باید حتما فن را تعویض نمایید.در لپ تاپ ها نیز با دست گذاشتن بر روی کناره لپ تاپ می توانید به راحتی احساس نمایید که هوای گرم از دستگاه بیرون می زند در صورت نداشتن چنین احساسی احتمالا فن از کار افتاده است و می توانید به همان ترتیب بالا عمل نمایید.
در برخی از موارد خمیر سیلیکون که برای انتقال دما از سی پی یو به فن استفاده می شود قابلیت خود را از دست می دهد و باید فن را از روی پردازنده جدا و پس از تمیز کردن روی پردازنده مجددا خمیر سیلیکون به آن تزریق نماییم و سپس فن را بر روی سی پی یو نصب نماییم.
در برخی از موارد نیز پیش آمده که برای بررسی دمای سی پی و پس از مشاهده آن متوجه می شویدکه در دستگاه شما از فن های نامناسب استفاده کرده اند.در واقع در فن های سی پی یو استاندارد یک صفحه مسی زیرآن قرار داده اند.مس که بالانترین انتقال دهنده گرما می باشد می تواند کمک شایانی به خنک بود پردازنده شما نماید.در صورت باز کردن فن و مشاهده نکردن ورق مسی درزیر آن حتما فن را تعویض نمایید.